Retard psicomotor: causes, diagnòstic i tractament.

retard-psicomotor

Síntesi:

Es tracta  d’una petita guia que serveix per tenir una idea sobre el retard psicomotor dels infants. L’entrada d’aquesta pàgina en concret, està realitzada per FAROS, la plataforma digital de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Està dirigida principalment a pares i mares, per tal que puguin tenir més infmació i coneixença sobre els diferents trastorns i problemes de salut que poden afectar als seus fills.

Principalment ens posa en situació del que significa un retard psicomotor, el qual siginifica que els èxits o fites del desenvolupament que els nens han d’adquirir dins d’una determinada edat, no estan apareixent o ho estan fent de forma anòmala per tal de conèixer també les causes. També ens informa de com arribar a fer el diagnòstic i el tractament en el cas d’un retard psicomotor en infants. I finalment, ens posa en coneixença de com cal informar a les famílies dels infants afectats.

Continguts:

  1. Què són les fites del desenvolupament
  2. Com s’arriba al diagnòstic
  3. Quina pot ser la causa d’un retard psicomotor
  4. Estudis complementaris
  5. Informació a la família

Principals utilitats:

  • Es tracta  d’una petita guia que serveix per tenir una idea sobre les causes, el diagnòstic i  tractament en el cas d’un retard psicomotor en infants.
  • Tenint en compte el diagnòstic i el tractament, l’article ens parla des del punt de vista mèdic, però així i tot ens pot servir d’ajuda a l’hora d’identificar als infants amb retard psicomotor per tal de notificar-ho.
  • És interessant tenir en compte que no hi ha una prova mèdica per fer un diagnòstic del retard psicomotor, i que per ajudar-se a realitzar un diagnòstic s’utilitzen taules de desenvolupament (Test de Denver o l’escala Haizea) que tenen utilitat sobretot a partir dels 5 anys.
  • També és important el que ens diu sobre que es pot disposar de serveis d’atenció primerenca per tal d’ajudar al tractament i seguiment de l’infant i la família. Aquí, entrarien logopedes, educadors, neuropediatres, fisioterapeutes…

Referència:

FAROS Sant Joan de Déu. (2014). Retard psicomotor: causes, diagnòstic i tractament. 15 de Desembre 2016, de FAROS – Sant Joan de Déu Lloc web: http://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/retard-psicomotor-causes-diagnostic-tractament

Marta Galera Garcia

Grup 10

3 respostes a “Retard psicomotor: causes, diagnòstic i tractament.

  1. Trobo que és un document molt interessant. Per una banda, encara que sigui un document clínic i estigui orientat a pares i mares, crec que ens pot ser molt útil per sabre com hem d’intervenir a l’atenció temprana amb aquest tipus d’infant. Per una altra, crec que és important conèixer aquest tipus de trastorn, ja que actualment creiem que l’infant que no segueix el ritme normal de tots els altres, sofreix algun tipus de trastorn. Per tant, serà important diferenciar aquests dos tipus d’infants.

    M'agrada

Deixa un comentari